30 Kasım 2010 Salı

Pirelli'nin 2011 takvimi Moskova'da görücüye çıktı

    Pirelli'nin her yıl merakla beklenen takvimini bu yıl hiç beğenmedim. Bu yıl seçilen temanın ''Mitoloji'' olmasından dolayı sevmemiş olabilirim. Sanki tek güzel yani içinde Julianne Moore olması.
Ünlü fotoğrafçı Karl Lagerfeld'in çektiği fotoğraflar 90 yıllık Nemirovich-Danchenko Tiyatrosu'nda tanıtılmış.







Eee bize de Hoşgeldin Yeni Yıl demekten başka bir şey kalmıyor :)

Shopbop.com'da Beklenen ''Designer Boutique'' İndirimi


Sigerson Morrison, Maison Martin Margiela, Giuseppe Zanotti, Jil Sander, Derek Lam, Sergio Rossi, Proenza Schouler, Christopher Kane gibi tasarımcıların ayakkabılarına daha ucuz! sahip olabilirsiniz üstelik kargo ücreti ödemeden.

Benim sepetim:



Türkiye'nin İlk Lüks Online Alışveriş Sitesi Beymen.com Açıldı !

    Önceden sadece Beymen Card sahiplerinin alışveriş yapabildiği site artık hepimize açık :) hemen tıklayın www.beymen.com

Sitede en çok Hunter botlar ilgi çekecek gibi gözüküyor. Şuan için pek seçenek olmasa da...


Sitede Fırsat Ürünleri bölümü olması da sürekli takipte kalmamızı sağlayacak bir etken.
Ayrıca yılbaşı yaklaşıyorken Hediye bölümü de ilgi çekici. Çerçeveler, mumlar, çikolatalar,minik para çantaları, cüzdanlar süper yeni yıl hediyeleri...




Herkese www.beymen.com 'da güzel alışverişler :)

29 Kasım 2010 Pazartesi

Erin Fetherston --- Geleceğin Yıldızı 1

    Kendimi iyice moda yazarı gibi hissedebilmek için bir yazı dizisi yayımlamaya karar verdim, aslında pek yazısız bir dizi olacak daha çok kıyafetleri sunacağım ama olsun. Minik yazı dizisi gibi algılayalım.
Mayni için/ile ''Geleceğin Yıldızları'' yazı dizisi... :)

Erin Fetherston 4 yıldır kendi tasarımlarını hazırlayan Newyorklu genç bir modacı. V2K designers Nişantaşı mağazasında satılıyormuş.



Sonbahar/kış 2010 koleksiyonundan en beğendiklerim:




Bu benim rengim, bu benim elbisemmmmmmmmmmmmmmm



Bu ne güzel bir kuş desenidir.


Zooey Deschanel, Anne Hathaway, Cameron Diaz and Kirsten Dunst gibi ünlüleri de giydiriyormuş ki giydirir tabi ben ömrümün sonuna kadar giyebilirim. Hepsi birer başyapıt! :)

Jessica Biel

Zooey Deschanel

28 Kasım 2010 Pazar

Alice by Temperley ile Prensesin Uykusu

    Dün akşam Çağan Irmak'ın yeni filmi Prensesin Uykusu'na gittim. Yakın çevrem filmi zaten çok beğenmişti, beklentim yüksekti. Ve beklediğimin fazlasını aldım. Film harikaydı. Oyuncu seçimi, kurgu, çizgi filmsel anlatış...
Bayıldım...
Böyle filmlerden çıkınca önce modum inanılmaz düşüyor ama sonra içimi bir yaşam sevinci, mutluluk kaplıyor.


    İşte tam da bu anda içimde kırlarda koşma isteği uyandığında, kırlarda ne giyerek koşmak istersin Mayni diye düşündüğümde aklıma ilk gelen Alice by Temperley s/s 2011  :)


Kırlarda koşmak için seçtiklerim :)


Gördüğüm en güzel havuç pantalon




Bu seçtiklerimle koşmak zor ama olsun çok güzeller:)







27 Kasım 2010 Cumartesi

Bağdat Caddesi Vakko

    Yeni yıla yaklaşık 1 ay kala mağaza vitrinleri hazırlıklara başladı, bazıları ise çoktan hazır, hemen yeni yıl gelsin bir yıl daha  yaşlanalım istiyor :)

Bağdat Caddesi'nin simgelerinden biri olan Vakko yılbaşı gelmeden ışıklanır, parlar. Her yıl bambaşka süslenir.
Minikliğimden beri harikalar yaratan, herkesin merakla beklediği, önünde fotoğraflar çekildiği bu tarihi köşkü sizin için fotoğrafladım.





26 Kasım 2010 Cuma

İstanbul'da 40 Gün 40 Gece Alışveriş Yehuuuuuuuuu :)

    Vogue Fashion Night Out rüzgarı henüz dinmişken, markalar o gecenin cirolarını açıklamış ve çok kar etmişken, ben ve arkadaşlarım o gün çooookk eğlenmişken yeni bir alışveriş çılgınlığı ile karşı karşıyayızzzzzzzz :)


 
'' İSTANBUL SHOPPING FEST ''
18 Mart- 26 Nisan 2011 tarihleri arasında düzenlenecek. İstanbul'un önemli bir merkez olduğu ve bu etkinliğin turizm için büyük katkı sağlayacağını düşünülerek yola çıkılan proje için herkes çok heyecanlı :)


   Shopping Fest boyunca mağazalarda %30 oranında indirim yapılacak. Shopping Fest süresi boyunca bütün alıveriş merkezleri saat 23.00’e kadar açık kalacak. Perşembe - Cuma - Cumartesi günleri Anadolu ve Avrupa Yakasında birer tane olmak üzere iki alışveriş merkezleri gece saat 02.00’ye kadar açık olacak. Ayrıca Bağdat Caddesi ve İstiklal Caddesindeki mağazalar da gece saat 02.00 ‘ye kadar hizmet verecek.

Şemsiyemin Altındaaaaa Ella Ella ayy ayyy :)


Ve evetttt pastırma sıcakları da bitti şimdi sırada yağmurlar var :) Bu kış sanki çok çetin geçecek...
Yağmurlu havalar başlamadan önce hepimizin bir tane rüzgara dayanıklı şemsiyesi olmalı...

Beğendiklerim :)

Tory Burch şemsiye ve yağmur çizmesi, limited edition.
Şemsiye: $58
Çizme: $150
Fred Perry
$60
Vivienne Westwood

Marc Jacobs
$33.60





25 Kasım 2010 Perşembe

Kumaş Tasarım Yarışması

Bu akşam kurstan çıkarken kapının arkasında afişini gördüm... hemen paylaşmak istedim:)



2011 Kumaş Tasarım Yarışması
Daha fazla bilgi için: http://www.kumastasarimyarismasi.com/

23 Kasım 2010 Salı

LVMH Hermes'i de almak isterse...

   
     LVMH'nin kralı, büyük insan Bernard Arnault, elindekilerle yetinmeyip (para parayı çeker) Hermes'i tamamen kendi bünyesine katmak için, Hermes'in % 17.1'lik hissesini almayı başarmış. 
     LVMH'nin 200 yıldır şirketin sahibi olan 220 kişilik Hermes hanedanını tek tek ikna ederek kalan %72.9'luk hisseyi de almak istediğinin farkına varan Hermes yönetimi, Arnault'dan satın aldığı hisseleri tekrar aile üyelerine satmasını istemiş, Arnault kurnazı da buna şöyle gıcık ve de herkesi idare edecek bir cevap vermiş: “Borsaya açık bir şirketin başı nasıl olur da bir yatırımcıdan hisselerini satmasını ister aklım almıyor. Hermes hisselerini uzun vadeli yatırım olarak görüyoruz. Yaptığımız alım tamamen dostane.(!!!) Hasmane tavır içinde olanlar, hisseleri satmamızı isteyenler.” (sen onu benim külahıma anlat)


   Gazetede okuduğumda bunun etik bir davranış olup olmadığı konusunda epeyce bir kafa yordum. Ticaret dedikleri bu mudur? dedim. Bence bu durum Burger King'in etleri ile ilgili çıkan dedikodularda McDonald's'ın bunu kendi yönüne çevirmek için 'sağlıklı yiyecek' vurgulu reklam yapmalarına benziyor. Bence bu da etik olmayan bir davranış. Sektörün önde gelen 2 firmasının daha barışçıl hareket edip, krizsel durumlarda bel altı vurmamalılar.


    Neyse konumuza döner isek, Hermes'e ne oldu?, artık Hermes Hermes olmayacak mı diye endişelenip, uykularım kaçıyorken geçenlerde gazetede okuduğum yazı ile rahat bir nefes aldım...
Hermes Ailesi'nden Guillame De Seynes-Hermes: “Hermes bizim için sadece bir marka değil, büyük annemizin adı, ailemizin adı. Yani onurumuz. Onu onurumuzu korur gibi korumaya devam edeceğiz. Hermes ailenin ve ailenin kalacak. Arnault Hermes'i alamayacak.”

Hermes 1937 yıılında, Paris'te Thierry Hermes tarafından kuruldu.

    Hermes CEO'su Patrick Thomas da, “Arnault'nun ürün anlayışı ve felsefesi ile Hermes'in felsefesi ve geleneği arasından çok büyük bir fark var. Biz lüks ürün üretmiyoruz, zanaatkarız. Sadece çok değerli el ürünleri üretiyoruz. Bu çok önemli bir ayrım” dedi. (Sanırım ben Hermesciyim)
Arnault'nun  şirketi ele geçirmemesi için her türlü önlemin alındığını belirten Thomas, komandit şirket özelliği nedeniyle yabancı bir ismin şirketin çoğunluğunu ele geçirmesinin mümkün olmadığını söyledi. Thomas, “Biz son derec e rahat ve soğukkanlıyız. Hermes ailede kalacak” mesajı verdi. (Hürriyet Gazetesi, Arzu Çakır Morin)



Komandit şirket, iki veya daha çok kimse tarafından, bir ticari işletmeyi müşterek ticaret ünvanı altında işletmek amacıyla, bir sözleşmeyle kurulan ve şirket alacaklılarına karşı ortaklardan bir kısmının sorumluluğu sınırlanmamış ve diğer bir kısım ortaklarının sorumluluğu belirli bir miktar ile sınırlanmış olan, hak ehliyeti işletme konusu ile sınırlı, tüzel kişiliğe sahip bir şirket tipidir.


Chanel Grisi Oje Modası

    Ojelere karşı aşırı bir merakım yok, hala en çok french'i tercih ediyorum. Mat grimsi renk ojenin farkındaydım fakat ona genel olarak ''Chanel Grisi''denildiğini bilmiyordum. (canım arkadaşım loveyer sayesinde öğrendim)
   Sağımıza solumuza nereye baksak tüm tırnaklar ben chanel grisiyim diye haykırıyor...Her yerde yok satıyor...
Küçük Sırlar'da da tüm kızların forması gibi parmaklarda...Eee onlar da sürdüyse zaten moda çoktan başlamış ve de bitmiştir :)


Chanel'in sonbahar oje renkleri: Chanel Khaki Rose, Chanel Khaki Brown, Chanel Khaki Green




   Tabikide gönül ister ki herkes gitsin 75TL versin Harvey'den Chanel marka alsın amaaaa muadilleri de işimizi görebilir sonuç itibarı ile oje 2 günden sonra asetonluyoruz hayatımızdan çıkıp gidiyor :)


Sevilla 140
Flormar 413
Sally Hansen 41
Pastel 75


Bu ojeler de aynı lavanta grisi rengi veriyor ama okuduklarım kadarıyla en çok Sevilla 140 birebir benziyor, günde 40-50 tane satılıyormuş, koşun tükenmeden alın :)