26 Şubat 2013 Salı

Oscar 2013 Kapanış Töreni

    Aslında amacım sabaha kadar oturmak ve Oscar Töreni sonrası hemen duygu ve düşüncelerimi paylaşmaktı. Tören öncesi Kırmızı Halı çok eğlenceliydi, twitter ve facebook üzerinden Kırmızı Halı'dan geçenleri eleştirdik, dalga geçtik. Kırmızı Halı hareketlenmeden önce o kadar sıkıcıydı ki "Yat Mayni boşver" dedim sonra ise "Hayır Mayni günlerdir bu geceyi bekliyorsun hemen bi kahve yap ve otur izle."dedim. Evet izledim ama sonra tuşlara basacak ne enerjim kaldı ne de uykusuzluktan halim...

Herkes yazdı, çizdi ben sona kaldım, bana da kapanış düşer...


    Argo'nun az çok "En iyi film" Oscar'ını alacağını biliyordum ama işte umut fakirin ekmeği o ucuz filme bu koca ödülün gitmesi oldukça sinir bozucu. Akademi böyle duygusallıklara bayılır artık ona alıştık ama çok ucuz bir filmdi, fazla ucuz... Dünyaya huzur ve refah getirdiğin için bir kez daha teşekkürler Amerika!


Bir diğer itirazım da Jennifer Lawrance'ın "En iyi kadın oyuncu" ödülünü almasına. Bence Oscarlık bir performans değildi gönlüm Quvenzhane Wallis'den aynaydı, evet daha 9 yaşında biliyorum ama kadın adaylar arasında bence en başarılı olandı.

Senin o köpekcikli çantanı yerimmmm :) Wallis çok şıktı, seçimi Armani Junior 
Gecenin en şıkı benim için Charlize Theron'du. Sadece kıyafeti değil saçı ve makyajıyla da harikaydı. Bu kadar kısa saç bir kadına nasıl bu kadar yakışır işte size ispati...      

                       

                        

İkinci favorim ise Jessica Chastain. Armani Prive tuvaletinin sevmediğim bakır tonlarında olmasına rağmen o kadar zarif ve naif geldi ki Kırmızı Halı'nın ilk saatlerinde tek şık olarak
beynimize kazındı. Dior Couture tercihini saçı, makyajıyla da kusursuz tamamlayınca gecenin ilgi odaklarından biri oldu :)



    Ve son olarak en şık top 3 listemin yıldızı Naomi Watts. Yine bir Armani Prive... Işıl ışıl elbiseleri normalde pek sevmem parıltılar çok göz yorar ama her şeyi o kadar uyumlu ki, gecede farklı tasarım arayan bizler için can kurtaran gibiydi. 



    Ve son olarak gecenin hayalkırıklığı: Anne Hathaway. Kendisine hayran biri olarak Kırmızı Halı'da en çok onu merak ettim, o gelsin diye bekledim. Beklemez olaydım, bu kadar kötü bir tercih yapılamazdı. Valentino giyeceği açıklanmış daha sonra bu Prada elbiseyle karşımıza çıktı. Kendi kalene gol attın Anne :( 
Dürüm döner gibi değil mi? Bana ilk onu çağrıştırdı ya da gece karnım açıkmıştı bilemiyorum :)



Sunucular şıklık yarışına kenardan ancak dublör olarak dahil olsalar da bence Robin Roberts gecenin en dikkat çekicilerinden biriydi.


İyi filmiyle kötü filmiyle, şıkıyla rüküşüyle, sevinciyle hüzünüyle bir Oscar'ın daha sonuna geldik. İnşallah 2014 törenini de izlemek nasip olur diyerek bu post'uma noktamı koyuyorum.

Ve "Sinema" seni çok seviyorum :)


19 Şubat 2013 Salı

Burberry'e Nil Yorumu

    Nil Karaibrahimgil'i her zaman sevdim, beğendim. Sanırım ilk konseri Harbiye'deydi ona koşa koşa bilet alıp gitmiştim. Şimdilerde Nil'in konserleri adete bir ergenius partisi kıvamında geçiyormuş bu sebeple izlemeden dinlemeye devam ettim, ediyorum.
Yazdığı kitabı da ki köşe yazılarından oluşmasına rağmen keyifle okudum. Ülkemizde stil sahibi üç kadın say deseler mutlaka sayacağım isimlerden biri. Başarılı kadın, seviyorum işte.

    Dün Londra Moda Haftası'nda gerçekleşen Burberry Prorsum defilesinde Türk konuk olarak yer aldı. (Ay tabii unutmamak gerek Buse Terimciğim de oradaydı!) Eminim ki tüm ilgiyi üzerine çekmiştir. Bazı insanlar ne kadar salaş giyinse de dikkat çeker çünkü ışığı yeter. Nil Karaibrahimgil de böyle biri, kendisi çok da şık olmuş Burberry'i kendi stilinde güzel yorumlamış. Defilede her şeyiyle harikaydı.




Photos: www.zimbio.com

18 Şubat 2013 Pazartesi

Pek Şekersiniz Sİz ---> New York Moda Haftası Sokak Modası

    Önceki postta Londra Moda Haftası'nın fotoğraflarını paylaşınca tekrar New York Moda Haftası'nın fotoğraflarına baktım, dedim üşenme Mayni onu da paylaş. 

Hepsi harika çünkü!

                            

                             

                             

                             

                             

                             

                             

photos: http://www.grazia.it/

Londra Moda Haftası Sokak Stili (Bizımla Değilsınız)

    Moda haftaları başladıkça modacılar kadar davetlileri de telaş sarar. Hummalı bir şekilde hazırlanırlar, farklı olmak adına ellerinden geleni yaparlar, amaç: en ilgi çekici olup bloglarda, dergilerde, gazetelerde yer almaktır. Fakat bu söylediklerim Londra Moda Haftası için pek geçerli değil, fotoğraflara bakıyorum bakıyorum "waauuw süper" diyemiyorum. 

New York Moda Haftası'ndan sonra Londra sınıfta kalmış. Marka takıntısı çok ağır basmış oysa ki moda haftalarında daha yaratıcı, daha özgü olmak gerek sanki... Neyse sustum.

Londra Moda Haftası'ndan ilgi çekici kareler karşımızda!









Fotoğraflar: http://www.grazia.it/

12 Şubat 2013 Salı

Valentine'ın Pabucunu Dama Atacak Ayakkabılar

    14 Şubat'a iki gün kala sevgili sevgililer klişe hediyelerinizi aldınız mı, hazır mısınız? Özellikle küçük balonlardan kocaman kalp yapıp satan amcaların sağlam para kazandığı bu "özel" günde en çok yüzük dışında ne hediye ediliyor diye düşününce kadınları en çok ayakkabı cezbedebilir (bence). Bir çift Charlotte Olympia tüm güzel dakikaların kapısını açabilir :)

Charlotte Olympia'nın 14 Şubat özel koleksiyonu "Be My Valentine" nasıl romantik nasıl cezbedici... Erkekler mesajı aldınız mı? :))










8 Şubat 2013 Cuma

Charlotte Olympia PreFall 2013

    Topuklu ayakkabılara karşı hiçbir zaman merakım olmadı, bunda onları giydiğimde yeni doğmuş tay gibi yürümemin de payı tabii ki var. Özel günler dışında yaşasın loaferler, spor ayakkabılar ve tasarım babetler!

    Fakat şu fani dünyada bir Nicholas Kirkwood'um bir de Charlotte Olympia'm olsun istiyorum. Charlotte Olympia'nın çok beğendiğim ayakkabılarına bir yenisini de şu an ekliyorum. Prefall 2013 koleksiyonunda en beğendiğim ve de yaratıcı bulduğum bu ayakkabı işte karşınızda!


Bu ayakkabının fiyatı da  $845 imiş, tabi öyle hemen sahip olamıyoruz önce $432 depozito vermemiz gerekiyor.


Tabii bir de bence ikonikleşmiş olan Charlotte Olympia kedi babetlerinin en yenisi, en gözdesi:

  

6 Şubat 2013 Çarşamba

Evet Sevinç Çığlıklarını Duyar Gibiyim: Marc Jacobs Diyet Kola'nın yeni Kreatif Direktörü

    Diyet Cola 30. yıllarının şerefine Marc Jacobs ile kreatif direktör olarak anlaşmış. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun. Marc Jacobs'un o büyülü ve de renkli dünyasıyla fantastik tasarımlar (ki cam şişeleri şimdiden merak ediyorum) yaratacağına eminim. Bu ortaklıktan doğan kampanyanın adı da "Sparkling Together For 30 Years"-
"30 Yıldır Birlikte Parlıyoruz / Işıldıyoruz".


                 Marc Jacobs'un Diyet Kola'ya kreatif direktör olmasıyla ilgili görüşlerini bu linkten izleyebilirsiniz :)


Ve işte kampanyanın bi nevi açılış videosu, kadınlar seni çok seviyor Marc! :)

4 Şubat 2013 Pazartesi

Inez Van Lamsweerde ve Vinoodh Matadin objektifinden Miu Miu İlkbahar/ Yaz 2013

    Karaköy'de kafe keşiflerim son sürat devam ediyor. Hala en leziz kahve Karabatak'ta (dün peşepeşe iki bardak cappucino içtim ohh), tek sorun fazla popüler olması. Onun dışında ise en sevdiğim yer Nano Cafe. Nano bana ortaokul yıllarımda gittiğim İtalya'yı hatırlatıyor (daha sonra da birçok kez İtalya'ya gittim ama o zamanki İtalya başkaydı, -yazar burada hava atıyor:)). Özellikle köşelere konumlanmış küçük kafeler ve işe gitmeden bir bardak espresso içmek için baristaya ulaşmaya çalışan İtalyanlar... 
Ahhh İtalya ahhh, sen ne güzel bir memleketsin. 


    Miu Miu'nun ilkbahar/yaz 2013 çekimlerini görünce İtalya sevgim depreşti. Özellikle Milano'da sabahın erken saatlerinde şıkır şıkır giyinmiş hanımefendiler, topuklarını "tak tak tak" yere vura vura işe giderler, bir kafede oturup İtalyanlar'ın uyanışını, hayata karışmalarını izlemek bile çok keyiflidir... Bu sebeple Miu Miu'nun çekimi tam onları anlatıyor, kıyafetlerde pek gözüm yok ama ilk fotoğrafta olan çanta... Ah o çanta...

                              Miu Miu

                              Miu Miu

                              Miu Miu

                              Miu Miu

                              Miu Miu

                              Malgosia Bette Martha Doutzen Adriana Arizona Tamara by Inez Vinoodh for Miu Miu SpringSummer 2013 3 720x480

2 Şubat 2013 Cumartesi

En Pahalı Balık ---> Christian Louboutin İlkbahar/ Yaz Reklam Kampanyası

    Büyük markaların kötü reklam kampanyalarına dayanamıyorum. O kadar para kazanıyorsun, en iyisi için uğraşmalısın (zaten sen uğraşmıyorsun seçtiğin ajans uğraşıyor). Christian Louboutin'in 2013 ilkbahar/yaz reklam kampanyasını çok beğendim. İşte Peter Lippman imzalı kampanya!

           

                                                         

         

                                                            

             la_p__che_aux_souliers_de_christian_louboutin_209057378_north_545x