6 Ocak 2016 Çarşamba

2015’in Modasal Olayları


Her yılın son günlerinde kendimizin muhasebecisi olup geride bıraktığımız yılın muhasebesini yapıyoruz. 1 Ocak’a kadar fantastik kararlar alıp çoğumuz istikrardan yana olamayıp bir hafta bilemedin, on gün sonra o karardan vazgeçiyoruz.
“2015’te şunları yapacağım” dediğiniz her şeyi yapmış olmanızı temenni ediyorum zira durumlar ben de o kadar iç açıcı değil.
2016 umutlarla gel…

Şimdi gelelim asıl konumuza, 2015’te yaşanan moda olaylarını şöyle hızlıca bir düşününce aklıma gelenleri hemen not aldım ve başladım yazmaya. Eminim yarın sabah "Aa bu da iyiydi, unutmuşum" diyeceğim ama olsun.  


İkilemde kalmanın Nirvana’sı: Bu elbise hangi renk? 

Hepimiz iş yerlerimizde kendi laptop’umuzdan elbiseye baktık sadece düz bakmak yetmedi laptop’ları evirdik çevirdik yine olmadı. Gelen ışıkla alakalı dedik güneş ışınlarının dik geldiği şekilde ekrana baktık, olmadı olmadı.
Laptop’lardan akıllı telefonlara yöneldik, oradan da baktık yine hem fikir olamadık. Arkadaşlar arasında çelişmeyi geçtik bireysel olarak sabah sarı- beyaz gördük akşamüstü lacivert-siyah… Koskoca Kim Kardashian bile bu elbise yüzünden aşkitosu Kanye’si ile ters düştü.



Elbise günlerce Trend Topic oldu, konu sosyal medyayı da aştı işin içine biyoloji- retina- ışık dahil oldu. Sonra işin bilimsel kısmını öğrendik rahatladık. Birkaç gün bizi eğlenceli bir tartışmanın içine soktu. Oldukça demode olsan da hayatımıza renk kattın teşekkürler tartışmalı elbise.



Alexander Wang’in Balenciaga’ya, Raf Simons’ın Dior’a ve Alber Elbaz’ın Lanvin’e  Vedaları:

Cümleme fonda hüzünlü bir melodi ile başlamak isterim, mesela: “Dı dı dıııııııı dı dı dı dııııııı dıı dıııııııı”
Valla iş olsun, güç olsun vedalar hep zor. Ben en çok Ton ton Alber’in vedasına üzüldüm yalan yok. O da veda ederken ceketinin cebinden ipek mendilini çıkarıp göz yaşlarını silmiştir eminim. 

Kanye West’in Adidas için tasarladığı Yeezy Boost:

Tüm dünyada aynı gün satışa çıkan sneaker için Türkiye’de de insanlar 04:00’da sıraya girdiler, usul usul Yeezy’lerine kavuşacakları anı beklediler. Tartışmadılar, kavga etmediler hatta oldukça medenilerdi kendi aralarında liste bile yaptılar. Sonra sabah oldu ve yarım saat içinde sneaker’lar tükendi. Sonra hemen giyip tabii ki instagram’da paylaşıp rahatladılar.
Bence bu şekilde eğlenceli olmuyor birkaç ünlü depara kalksın, önden mağazaya giren ünlüler sosyal medyada "Ayyy bir de gitmiş sıraya girmişler değer mi?! " tarzı paylaşımlar yapsınlar.
Biz bunu istiyoruz, moda olan bir şey varsa eğer acı yok Rocky! 

Rihanna’nın Met Gala 2015’te giydiği kostümün sosyal medyada eğlence konusu olması:

Valla Riri’ye hayatta laf söyletmem! Ben de tabii ki kendisinin çok ama çok hayranıyım. Kliplerini ekrana kitlenip izliyorum, şarkılarını hemen ezberliyorum. I love U RİRİ!
Kostümü Tv’de ilk gördüğüm an ben de "Neden? " diye bir sordum yalan yok ama insan karşılıksız sevince onu her haliyle kabul ediyor. Kostümün tasarımcısı olan Guo Pei bu kostümü iki yılda bitirmiş. Emeğine laf yok tabii, ellerine sağlık ama sonra internette yapılan görsellerle Rihanna omlet oldu, pizza oldu hepsi de gerçekten çok komikti.
Rihanna’cığım beni çocukluk yıllarıma da Minik Kuş’a götürdü. Gün güneşli insanlar neşeliiiii…
Konuştuk mu konuştuk, güldük mü güldük.



Ayaklar baş olmuş: Rick Owens'ın Sonbahar 2016 koleksiyonu

"Rick Owens 2016 ilkbahar yaz defilesini Paris’te sergiledi". Bu cümleyi fotoğrafa bakmadan okuyunca her şey ne kadar normal geliyor değil mi? Değil işte. Yaptığı çoğu şey olay olan Tuhaflıklar Kralı Rick Owens, yine kendinden söz ettirmeyi bildi. Son defilesinde kadınların birbirlerini yetiştirme ve kalkındırma kuvvetini konu almış, valla ben on yıl "tabii canım, bunu düşünmüştür kesin" diye düşünsem bulamazdım. Owens, şovuyla hayatındaki tüm kadınların cesur olduklarını vurgulamış çünkü WE CAN DO IT!. Bu düşüncesini heykel niteliği taşıyan bir defile ile bize anlatmış. Yani öyleymiş, ben de onun yalancısıyım…

Ve işte büyük an! 

2015’e damga vuran olayı: Kapanın elinde kalan Balmain x H&M iş birliği:

Davetlilere özel bir organizasyonun bu kadar eğlenceli olabileceğini hangimiz tahmin edebilirdik? Bu iş birlikleri keşke altı ayda bir yapılsa önden davetliler alınsa biz de daha çok eğlensek ne güzel olur değil mi? Balmain’in H&M ile yaptığı bu iş birliğinin internete düşen kısmını bence yıllar sonra da Youtube’dan açıp açıp izleyeceğiz. En önde sporcuları aratmayarak topuklu ayakkabıları ile koşan ünlülerin surat ifadelerinin ekran görüntüsünü alıp Whatsapp’taki kızlar arası gıybet grubumuza atacağız kimse inkar etmesin. Dünyanın en komik ve eğlenceli izdihamıydı :)
Özellikle her şey bitmeye yakın gidip mankenin üzerindeki elbiseyi söken hanımefendi umarım elbisesini çok severek giyiyordur J Ben en çok ona güldüm demek ki o an etraftakiler ne der, ya biri kameraya çekiyorsa gibi detayları düşünemiyor insan. Bi nevi savaş bu, zafer de soyanların! Şimdi instagram’da kim o koleksiyondan bir parça ile fotoğraf paylaşsa aklıma hemen o gürüntüler geliyor, kimleri eleyerek ulaştı o kıyafete resmen emek var diyorum.

 Ünlü ve sosyetik güzellerin birbirlerini ite kaka mağazaya girme savaşları Star Wars’tan daha fazla ses getirdi. Ulaşılabilir lükse ulaşmak bu sefer hiç de kolay olmadı. Valla ben çok eğlendim. Halk ayaklanması sosyetik güzellerin savaşından sonra çok ses getirmedi bence. Asıl eğlence onlarınkiydi. H&M’in 2016’da yeni iş birliği bakalım kimle olacak.

Hepimize muslutlu bir 2016 dilerim! Noel Baba’yı da sabırsızlıkla beklerim J