6 Mayıs 2011 Cuma

LORO PİANA: '' We speak about elegance, not fashion.''


İstanbul Moda Hazır Giyim Konferansı'nın ilk gününün konuşmacıları arasında Loro Piana'nın 6. kuşağı olan Pier Luigi Loro Piana vardı. Kendisi oldukça mütevazı ve de içtendi. Made in İtaly dangasının kalite ile özdeşleştiğini ve Türkiye olarak hedeflerimizi belirler ve bu yönde hareket edersek başarabileceğimizi vurguladı. Loro Piana tüm ürünlerini İtalya'da bulunan 6 merkezde üretiyor, lüx ürün grubunu üretmeye başladıklarında cirolarını 2'ye katladıklarını, kaliteli kaşmir ve yüne farklı bir boyut kazandırdıklarını belirtiyor.


Kaşmir, bebek kaşmir, merino yünü, vicuna (ki kendisini daha önce hiç duymamıştım, vikunya), ve de lotus çiçeği hammadeler olarak kullanılmakta.


Vicuna(Vikunya), devegillerin en minik üyesi hatta ilk bakışta lama diyebilirsiniz. Üst kısmı açık kahve alt kısmı ise beyazdır.Yün kalitesi olarak eşsiz incelik ve zarifliktedir. Açık tarçın rengi yünü ile farkını ortaya koyan Vicuna kışlık kıyafetler için lüxün başlama noktasıdır. Deniz seviyesinden 4.ooo metre yükseklikte Peru'da yaşıyorlar. (Loro Piana'nın Vicunalar'ı)

                                               

 Loro Piana, izlettiği videoda soyu tükenmeye yüz tutmuş vikunyalara sahip çıktıklarını, onlar için gerekli doğal ortamı sağladıklarını ve bakımlarını üstlendiklerini belirtti. ''The fabric of the Gods.'' diyerek sözlerini noktaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder