24 Ocak 2012 Salı

We Need To Talk About Kevin

    Golden Globes 2012 üzerine yazılması gereken her şey çoktan yazılmış, eleştiriler bolca yapılmış, Meltem Cumbul ülkece taşlanmış ise artık normal hayatımıza dönebiliriz. Golden Globes'da ne giymiş? diye merak ettiğim yegane insan Tilda Swinton'dı. 


Kendine özgü tarzı, farklı saç kesimi ile sürüden hep ayrı hareket eden Swinton'ın aklımdan çıkaramadığım, oldukça etkilendiğim son filmi ''We need to talk about Kevin'' ile kendisine olan hayranlığım daha da arttı. 


                           tilda swinton globes 01

                            tilda swinton globes 03
Photo
        
    Film bittikten sonra belli bir süre ekrana bakakalıyorsun, için nefret ve sinir ile doluyor. Bu film insanı evlilik, aile kurmak, bebek sahibi olmak gibi kavramların insanın tüm özgürlüğünü elinden aldığına inandırıyor ya da eğer bebek sahibi olmak istemiyorsan olmamalısın, herkes doğurmamalı dedirtiyor. Ve gerçekten etkiliyor, çok derinden...


Tilda Swinton'ın eleştirmenlerce en üstün oyunculuk performansı sergilediği film olarak gösterilmekte. Ve de Kevin'in küçüklüğünü oynayan minik oyuncu resmen oyunculuk dersi vermekte, inanılmaz...
Mutlaka izlenmeli.


                        

4 yorum:

  1. bu filme esas film ekiminde gitmek istiyordum ama bilet kalmamıştı :( çok çok çok merak ediyorum, izlenicekler listemin en tepesinde :) bu arada ben tilda swinton'un golden globe kıyafetine bayıldım, ama bu posta eklediğin geçen seneki golden globe'dan. bu seferki buz mavisi bir haider ackermann..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce Golden Globes kıyafetleri ile Tilda Swinton postu yapacaktım sonra karışıklık sonucu öyle olmuş.

      Bende filmekimi'nde izleyememiştim, sonra korsan almak zorunda kaldım :( mutlaka izle bu sene izlediğim en etkileyici filmdi ve sanırım 3 şubatta vizyona girecekmiş aslında az kaldı:)

      Sevgiler :)

      Sil
  2. enteransan kadın :)
    meltem'i tebrik ediyorum.büyük bir gurur :)
    mutlu kal :)
    http://habinos.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet büyük gururdu ama malesef onu bile çekemedik :)
      siz de mutlu kalın, sevgiler

      Sil