8 Haziran 2011 Çarşamba

Carmen Dell’Orefice Bildiğin Taş...

     Nineleri çok seviyorum hele ki pamuk gibi olanlar... İlkokula gidiyorken (sanırım 2. sınıfa) yolda elleri poşetlerle dolu olan bir nineye, yardım edeyim mi nine? diye iyilik amaçlı sorduğumda çok sevinmişti. Poşetleri yüklenip, o minik halimle o koca torbaları ve de kendi okul çantamı taşıyabiliyor olmanın büyük onur ve gururunu yaşıyordum. Ninenin cumbalı, tahtadan evine vardığımızda yaklaşık yarım saat yol gitmiştik. Nine poşetlerini benden devralıp, teşekkür edip, elime de bir şeftali tutuşturup kapısını kapattığı an gerçekle yüzleşmiştim. Ben hangi sokaklardan geçerek buraya geldim? Ve okulum ne tarafta?      Önce dolan gözler, sonra titreyen bir çene ve sahne! Okulumu bulduğumda 2. dersi bitiriyorlardı.
                                  World's Oldest Working Fashion Model Carmen Dell'Orefice Turns 80‎

    Carmen Dell’Orefice, kendisi 80 yaşında, Amerikalı stil ikonu ve model. Evet evet bildiğimiz model. Bu fotoğrafta solda gördüğümüz kişi sağda gördüğümüz kişinin gençlik hali. 1946 yılında Vogue'a kapak olmuş.

World's Oldest Working Fashion Model Carmen Dell'Orefice Turns 80‎ - 2

    1958 yılında da Chanel'in reklam yüzü olmuş. Diğer fotoğrafta ise Alberta Ferreti'nin bu kış düzenlediği defilede podyumda boy göstermiş.

 Taş sıfatını artık lütfen yerli yersiz kullanmayınız!!!

                                                 

Photos: courtesy of Getty Images/Entertainment and Ford Models

3 yorum:

  1. çok hoş yazdıkların =)
    kadın da kadın hani =)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim :)
    darısı başımıza =)))))

    YanıtlaSil
  3. hala inanilmaz. bayiliyorum bu kadina.

    http://the-lizard-queen.blogspot.com/

    YanıtlaSil