1 Şubat 2013 Cuma

Sahte Louis Vuitton Tespit Timi Üyesiyim

    İnsanların sahte çanta almak için Kıbrıs'a ya da Kapalıçarşı'ya gitmelerine anlam veremiyorum. İşin daha da acı kısmı ise sahte çantaya da ciddi meblağ ödemeleri. Paran orjinaline yetmiyorsa neden böyle bir şeye kalkışırsın, benim mantaliteme çok ters.

    Çevrendekileri taktıkları marka çantalara, giydikleri marka kıyafetlere göre değer vermek yaş ilerledikçe geçer, ergenlik sendromudur diye düşünüyorken bunun yaşla alakası olmadığını görmek de garip.

Sahte ürün üretmekte dünya lideri olmamız da ayrı bir kanayan yara. (Bugün içime başkası kaçmış gibi, kurduğum cümleler bir garip, lodosun etkisi olduğunu düşünüyorum.) Özgüven eksikliğinin sonucunda ortamda kabul görmek için çantana ya da kıyafetine güvenmek değişik bir ruh hali olmalı. 

Sahte çanta denildiğinde akla ilk gelen marka tabii ki Louis Vuitton! :) İndirime girmemesi, taksit yapmaması onu daha da ulaşılmaz kılıyor (marketing dersiiiiii), hal böyle olunca insanlar sahtesine yöneliyor. LV neden sahte çanta üreticilerine göz yumuyor derseniz, bu da alttan alttan verilen bir mesaj "Sen ancak sahtesini takarsın bebeYim."


Louis Vuitton sadece kendi mağazalarında satılıyor, benim gibi ikinci el tercih edenler için yardımcı olabilecek bir video.

Bu videoda değinilmemiş ama iki ipucu da benden: 

1- LV çantalarının fermuarlarına dikkat edin, elinizde orjinali varsa bir onun fermuarını açıp kapatın sonra alacağınız çantanın (direkt kendini ele veriyor).
2- Çantanın içine bir şey koyduğunuzda çantanın şekli homojen olarak değişmeli, yani speedy modelinin içine bir şey koyduğunuzda altta yaptığı potluk bile orjinali ve sahtesi arasında fark edilebiliyor.


1 yorum:

  1. bazı insanlar kendileri için giyinir, şık olmak - kendi anlayışlarına uygun bir stil sahibi olmak / dünyaya karşı duruşların sergileme biçimidir. bazıları içinse hava atma - gösteriş yapma yolu. her orjinal alan 1. kategoriye girer diyemem ama her sahte alan benim için direkt 2. kategoriye giriyor.

    YanıtlaSil