12 Ekim 2011 Çarşamba

Yakamı Takar, Yakar Geçerim

    İlkokulda önlük giyebilmiş şanslı nesilleriz biz. Her ne kadar siyah önlüğe yetişemesek de mavi önlüklerimiz vardı ve tabi ki 'yakalar'ımız! Daha çok kırtasiyelerde satılıyordu; iğne oyalı, üzerine A B C harfleri nakışla işlenmiş ya da dümdüz sadece kolalı yakalar.

    Annem o zamanlar dikiş konusunda uzmandı. Ne herkesin giydiği önlüklerden giydim ne de herkesin taktığı yakalardan. Hep farklıydım...
Annesi öğretmen olan çocuklar için 'okulun ilk günü' olgusunu anlamak güçtür çünkü okul bizim için istenilen zaman gidilen, özellikle de yazın öğrenciler yokken keyfi sürülen'eğlence' yeridir. Öğretmen çocuğuyuz bir farkımız olsun değil mi?

Şimdi yaka modası yeniden alevlendi, bluzler, kazaklar... Kondurabilinecek her yere yaka konduruluyor. Bu sezon yakalı ince trikolar oldukça sevimli.

Vogue İtalya'da harika bir moda çekimine rastgeldim. 'Mechanical Dolls' adı altında harika kareler. Çocukluğumuzun taş bebekleri mekanik olmuş, zamana ayak uydurmuş. Sezonun gözdesi yakalı bluzlar, kazaklar, gömlekler... Hadi bakalım.

Modeller: Kirsi Pyrhonen, Audrey Marnay 

                                        

                                        

                  

                  

Fotoğraflayan: Tim Walker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder